”My god, help me to survive this mortal love” – Dimitri Vrùbel

Mä menin pitkän työviikon jälkeen huollattamaan mun volyymiripset. Mulla oli aika varattuna mun vakkarilaittajalle. Makasin hiljaa liikkumatta ja tunsin ku mun jalat alko puutua ja kihelmöimään sillai jännästi. Samaan aikaan vietnamilais-taustainen mieshenkilö laittaa mun ripsiä minttiin pilkkahintaan. Kumpikaan meistä ei sano sanaakaan tälläkään kertaa. Oon käyny saman ukon luona vuoden verran, eikä koskaan puhuta mitään. Se kylläkin osaa varmaankin huonosti suomea, mutta annan sille myös työrauhan. Se ripsihuolto kesti tunnin ja 15 minuuttia. Ja mun ripset oli jälleen mintissä.

Oli perjantai. Mun hyvä kaveri Roope oli pyytäny mua käymään terassilla huurteisella sen siskon ja sen kavereiden kanssa. Samaan aikaan whatsapissa mun avomies kyseli, mitä meinaan tehdä. Se ite oli faijansa luona hommissa töiden jälkeen. Valehtelin, että menin terassille mun parhaan kaverin Lauran kanssa. Se meni läpi. Mun avomies ei siedä ketään mun miespuoleisia ystäviä. Ei myöskään Roopea, vaikka Roope onkin reilusti ylipainonen ja meidän välit on muutenkin semmoset sisarusmaiset.

Terassilla oli paljon väkeä, koska monet vietti viimesiä lomapäiviä ja oli helkkarin hyvä ilma. Kattelin kadehtien muiden siiderilaseja ja tilasin itelleni valkoviiniä ja vettä.

Olin dieetillä yhdessä mun avomiehen Joonaksen kanssa. Siinä dieetillä ei saa syödä minkäänlaisii hiilareita eikä sokeria yhtään. En saanu syödä edes hedelmiä enkä marjojakaan, kuulemma hedelmäsokeri pilaa ketoosin. Oon siis ihan normaalipainonen, toki parisuhde tuonu pari hassua rakkauskiloa meille molemmille. Niistä kiloista huolimatta ollaan hemmetin komea pari, enkä oikeen ymmärtäny miks Joonas halus meille noin ankaran dieetin.

Roopen mielestä se, että olin tommosella dieetillä oli sairasta. Se ei muutenkaan voi käsittää, mitä mä nään Joonaksessa. Sen mielestä Joonas rajottaa mun sosiaalista elämää liikaa ja osittain mun mielestä se ehkä olikin oikeassa. Roope myös tietää Joonaksen perseilystä ja siitä, miten se on aikanaan pettäny mun luottamuksen useampaan kertaan. Siihen, miten se on mun luottamuksen pettäny, ei oikeestaan liity mitään toisia naisia tms. Ne on sit ihan oma lukunsa, johon palaan ehkä joskus myöhemmin.

Pian Joonas soitti ja mun oli mentävä kotiin sen luokse. Hyvästelin kaverit ja menin kotiin. Kotona mua odotti Joonas. Se varmisti, että kai olin varmasti ollu Lauran kanssa kahdestaan terassilla. Nyökkäsin ja pelkäsin, että onko joku sen kaveri voinu nähdä mut muide ihmisten kanssa. Ei ilmeisesti ollu, sillä Joonas hyväksy mun vastauksen. Vietettiin tylsää koti-iltaa, koska Joonas on nykysin niin aikuinen, ettei se halua enään oikeen nähdä omiakaan kavereitaan tai mennä oikeestaan mihinkään. Jottei kellekkään jäis Joonaksesta totaalisen inhottava mielikuva, niin kerrottakoon, että se on veistoksellisen komea.

– V

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

+ 71 = 74